Ki értesíti a bankot lefoglalt autónál?

2008.07.29. 20:48

Mennyi ideje van az adósnak?

Kedves Hiteldoki!

Szeretném megtudni ki es mikor ertesiti a Bankot, hogy egy olyan gépjarmut - amin hitel van - harmadik fel javara végrehajto lefoglalta, ezt kovetoen az okmanyiroda felszolitasara a jarmu rendszama is le lett adva. A tulajdonosnak (adosnak) mennyi ideje van rendezni vegrehajto fele a tartozasat, mielott a bank felmondja a hitelt?

Köszönöm!

Kedves Levélíró!

Amennyiben akár az okmányirodától vagy az ügyben eljáró végrehajtótól értesül a finanszírozó az eljárásról, (az ÁSZF alapján) a hitelszerződés azonnali hatállyal megszűnik, ebben az esetben az alábbi feltétel alapján, melyet az ÁSZF tartalmaz: "9.2. e) az Adós vagyoni helyzetének romlása vagy a fedezet lvonására irányuló magatartása veszélyezteti a hitel visszafizetésének lehetőségét".

Mivel a hitel fedezetét a végrehajtó eljárás alá vonta, így az ÁSZF alapján a felmondást azonnal postázzájk, amint értesül a finanszírozó a végrehajtó általi intézkedésről. A továbbiakban az ügyfélnek (adósnak) lehetősége van a szerződés visszaállítására abban az esetben, amennyiben megküldi a végrehajtási eljárás lezárásakor elkészített foglalás alóli feloldást, illetve rendezi a visszaállításhoz szükséges összeget. Ez áll a hitelszerződésen esetlegesen fennálló elmaradásokból és a reaktiválási díjból.

Üdv:

Hiteldoki