Mi történne ha ellopnák az autóm?

2008.09.26. 11:14
Mi történne ha ellopnák az autóm?

Kedves Hiteldoki!

A jelenlegi autómat (Suzuki SX4) 10% önerővel és 120 hónapos hitellel hoztam el ebből letelt eddig 1 év 2 hónap. Cascot fizetek az autóra ami 5%-os önrészű ill. 50 000 Ft feletti bármilyen kár esetén fizet (Allianz). Az lenne a kérdésem. hogy ha a fennmaradó idő alatt ellopnák (remélem nem történik meg) és én be tudnám mutatni mindkét kulcsot ill. a forgalmit akkor kellene e tovább fizetnem a hitelt vagy pedig a casco rendezné e a tartozásom? Válaszát előre is köszönöm.

Köszönöm!

Kedves Levélíró!

Amennyiben a biztosítótársaság feltételeinek megfelelően igazolja a lopáskárt, a biztosító megállapítja a kárösszeget, amelyet a finanszírozónak, mint a biztosítás kedvezményezettjének megküld. Erre az időszakra javasoljuk, hogy amíg a finanszírozó küldi a havi díj megfizetéséről az értesítőket, addig történjen meg a részletek kiegyenlítése, ezzel is csökkentve a fennálló tartozást. Ezzel kapcsolatban az esetleges lopáskár bejelentését követően érdemes egyeztetni a finanszírozóval.

A hitelintézet a kártérítési összeg alapján elszámolást készít, melynek alapja az aktuálisan fennálló fizetési kötelezettség és az azt csökkentő, finanszírozóhoz beérkezett kártérítési összeg. Mivel a káresemény a szerződésből eredő kötelezettségeket nem befolyásolja, ha a kártérítési összeg nem fedezi a teljes tartozást, a fennmaradó különbözet megfizetése az Adós kötelessége.

Ebben az esetben a finanszírozó részletfizetést, vagy technikai hitel lehetőségét is felajánlhatja, erről az adott hitelintézet ad pontos felvilágosítást.

Üdvözlettel:

Hiteldoki