Visszaadott autóm nem fedezi a fennálló tartozást

2009.03.09. 16:52

Kedves Hiteldoki!

Van egy Volkswagen személygépkocsim, anyagi nehézségek miatt nem tudom fizetni a részletet, és visszaadnám a banknak. Ha a bank felértékeli, és az ajánlott összeg nem fedezi a tartozásom, a különbözetet sem tudom kifizetni. Ilyen estben mivel számolhatok ? (Példáu1 500 000 a tartozás, felértékelik az autóm 900 000-re, és 600 000 a különbözet). Egy 1999-es évjáratú autóról van szó, amit már a negyedik éve fizetek, és 1 750 000-ért vettem. HOL AZ IGAZSÁG???

Köszönettel várom a válaszát.

Kedves Érdeklődő!

A jármű visszavételét követően a finanszírozó a járműről állapotfelmérést és értékbecslést készít. A jármű eladási ára az így megállapított érték körül várható, de a végső eladási ár nagyon sok összetevő (jármű állapota, piaci kereslet) függvénye, ezért látatlanban a jármű értékesítési árára vonatkozóan bármilyen becslést adni lehetetlen. Az értékesítést követően fennmaradó tartozás összegét szintén sok tényező befolyásolja, többek között kiemelt jelentőségű, hogy a mögöttes hitelszerződés devizaalapú-e, és ha igen, akkor milyen árfolyamon került finanszírozásra a jármű.

A banknak történő visszaadás előtt feltétlenül azt javasoljuk, hogy Ön saját maga próbáljon vevőt szerezni az autójára, ugyanis így biztos lehet benne, hogy a jármű piaci áron kerül értékesítésre, a finanszírozónak ugyanis kizárólag kereskedőknek történő értékesítésre van lehetősége.

Üdv:

Hiteldoki