Nem tudom tovább fizetni a hitelt

2009.04.09. 14:46

Kedves Hiteldoki!

2008 februárjában hitelátvállalással vásároltam egy 8 éves Opel Astrát. Mivel nem volt elég a keresetem, édesanyám lett a kezes. Az autót eddig fizettem rendszeresen, de mivel nagyon magas lett a törlesztőrészlet, és a munkahelyem is megszűnt, nem tudom tovább fizetni.

Hogyan tudnám visszaadni az autót a banknak? Mik a lehetőségeim? Édesanyámnak milyen kára származhat ebből? Egyáltalán van-e valamilyen megoldás erre?

Előre is köszönöm a segítségét.

Tisztelettel:

Judit

Kedves Judit!

Amennyiben az autó törlesztőrészleteit nem képes tovább fizetni, vegye fel a kapcsolatot a finanszírozó kintlévőség-kezelő osztályával, ahol pontosan elmondják Önnek, hol tudja leadni a gépjárművet. A járművet a finanszírozó értékesíti, az értékesítést követően a befolyt vételárral elszámol Ön felé.

Amennyiben az értékesítésből befolyt vételár nem fedezi a szerződésen fennálló tartozást, a kettő különbözetét a finanszírozó követelni fogja Öntől.

Amennyiben ez a fizetési kötelezettség legalább 90 napon keresztül, a mindenkori minimálbért meghaladó mértékben fennáll, a finanszírozó köteles adatait a Központi Hiteladminisztrációs Rendszernek (korábbi nevén: BAR) továbbítani.

Üdv:

Hiteldoki