Húszezres tartozásért elvehetik az autómat?

2009.05.14. 11:04

Kedves Hiteldoki!

Azért írok, mert van nekem egy Suzuki SX4 1.6 dízelem, hitelre vettem, már 1,5 éve fizetem, de sajnos januárban nem tudtam befizetni a teljes törlesztőrészletet, így fennmaradt 20  ezer Ft tartozásom. Erre most kaptam a hitelintézettől egy levelet, hogy felbontották velem a szerződést az előbb említett 20 ezer Ft-os tartozás miatt, és hogy vigyem el az autót Kecskemétre egy héten belül.

Tényleg elvihetik ekkora tartozás miatt az autómat? Mi ilyenkor a teendő? Milyen jogaim vannak, mik védenek engem, illetve az érdekeimet?

Előre is köszönöm:

István

Kedves István!

Mivel a tartozása meghaladta a 90 napos határidőt, a finanszírozó jogszerűen megkezdte a behajtási eljárást. !

Azonban úgy gondolom, hogy úgy az Ön, mint a finanszírozójának az az érdeke, hogy az ügylete folytatódjék, ezért azt javaslom, hogy vegye fel a kapcsolatot a finanszírozója tartozáskezelő osztályával, és egyezzen meg a tartozása rendezéséről és a szerződése visszaállításáról. Erre természetesen minden finanszírozónak más a gyakorlata, de egy létező jelenség, mely orvosolható egyedileg. Ennek van ugyan többletköltsége, de még mindig jobban jár hosszú távon, mintha az autót elveszik Öntől.

Üdv:

Hiteldoki