Ellopták a hiteles autónkat, és még mi fizessünk?

2009.06.10. 10:31

Kedves Hiteldoki!

Az autónkat ellopták, volt rajta casco, az Union biztosítóval kötöttük. A bankban azt a tájékoztatást kapta a párom, hogy ha a rendőrség lezárja az ügyet, és nem került elő az autó, abban az esetben a biztosító kifizeti a tőketartozást, a fennmaradó összeget pedig nekünk kell kifizetni. Ez persze az akkori árfolyamállás alapján fog változni. Jelen esetben 700 ezer Ft-ot nekünk még ki kellene fizetnünk.

Kérdésem, hogyan lehetséges az, hogy az embernek ellopják az autóját, kár éri, és még neki kell fizetnie. Mi a teendő ilyenkor? Van kiút?

Várom válaszát!

Kedves Érdeklődő!

A biztosító fogja a rendőrségi vizsgálat lezárása után megállapítani a kifizetésre kerülő összeg nagyságát.

A casco biztosítás nem a tőketartozásra vonatkozik, hanem az autóra. A biztosító az autó EUROTAX értékét (az autó lopáskori árát) fogja alapul venni és kikalkulálni kártérítési összeget, melyből természetesen levonja a biztosítási önrészt. Javaslom, hogy vegye fel a biztosítótársaság ügyfélszolgálatával a kapcsolatot, mert amit a levelében írt, miszerint a bankja tájékoztatta az összegről, nekem nem egészen érthető.

Amennyiben a kártérítési összeg nem fedezi a tőketartozását, maradhat fenn tartozása bank felé, de amíg a biztosító nem állapította meg ezt, addig a bankjával sem tud elszámolni.

Ha további kérdése merül fel, kérem írja le pontosan az esetet, és készséggel állok rendelkezésére.

Üdv:

Hiteldoki