Nem akarom elveszíteni a hiteles autómat

2009.06.12. 16:20

Kedves Hiteldoki!

Nagy bajban vagyok. 2005.májusban vásároltam egy Renault Thaliát 20% befizetésével, 96 havi futamidővel. Egy ideig nem volt gond, aztán különböző problémák miatt nem tudtam fizetni. A bank felmondta a szerződést, bár tudattam problémáimat, és pár hónap haladékot kértem, de nem kaptam. Közel 2 millió forintot kifizettem, most mégis 1,8 millió tartozásom van, a gépkocsi értéke pedig kb.1,2 millió.

Meg szeretném tartani, de nem tudom, mitévő legyek. Nem tartom igazságosnak, hogy ennyi pénzt kifizettem, elveszítem az autóm, és még tetemes tartozásom is marad. Tudom, hogy ezek a tények, de van valami megoldás?

Köszönöm válaszát!

Kedves Érdeklődő!

A helyzete sajnos nagyon gyakori a jelenlegi gazdasági helyzetben megváltozott devizaárfolyamok miatt. A gépjármű-finanszírozó cég is napi árfolyamon számol el a bankjával, most minden piaci szereplő nehézségekkel küzd az árfolyamok miatt.

A tartozását rendeznie kell, de ehhez kérhet a finanszírozójától könnyítést. Vegye fel az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot, ahol feltehetően több lehetőség közül tudja kiválasztani az Önnek legmegfelelőbbet: futamidő-hosszabbítás, fizetéskönnyítés, "Havi fix" konstrukcióra áttérés stb.

Üdv:

Hiteldoki