Elszámolási vita

2009.11.09. 06:43

Tisztelt Hiteldoktor!

Elszámolási problémám támadt az autófinanszírozó cégemmel, kérdésem az lenne, hogy kihez tudok fordulni jogorvoslatért, még mielőtt az ő hibájuk miatt bekerülök a BAR-ba...
Azt már csak zárójelbe téve kérdezem meg, hogy 2006 februárjában felvett 2,25 M Ft-os CHF alapú hitel esetén (bázisárfolyam 159,67), több mint 3,5 M Ft befizetése után véleménye szerint jogos lehet-e még 375 ezer Ft-ot követelni rajtam úgy, hogy az eredeti hitelszerződésben 15,26%-os THM volt rögzítve. A részletfizetések végig rendben történtek.
Amennyiben lehetőség van rá, nem ragaszkodnék a kérdésem nyilvános megjelenítéséhez.

Tisztelettel:
B


Tisztelt Érdeklődő!

Első körben mindenképp azt javasoljuk, szíveskedjen felvenni a kapcsolatot a finanszírozó ügyfélszolgálatával és együtt tekintsék át milyen ütemezés szerint, mikor milyen aktuális kamat százalékkal került sor a törlesztésekre, valamint a szerződés mely pontjai rendelkeznek az aktuálisan fennálló tartozás kiszámításáról.
Az ehhez kapcsolódó kimutatásokat, dokumentumokat is igényelheti a banktól, ezek birtokában célszerű lenne először egy jogász felkeresni és az ő véleményét kérni.

Amennyiben Ön továbbra sem fogadja el a finanszírozó álláspontját kérdéseivel a felügyeleti szervhez fordulhat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete - 1013 Budapest, Krisztina krt. 39.
Levélcím: 1535 Budapest 114. Pf. 777. Telefon: 06-40-203-776
http://www.pszaf.hu/engine.aspx?page=pszafhu_panaszavan

Tisztelettel:

Hiteldoktor