2010.01.25. 19:36

Tisztelt Hiteldoktor!

Másfél hónapos autónkat ellopták, bejelentettem a rendőrségen, biztosítónál és banknál is. A banktól kaptam egy lezárási ajánlatot, amiben felszámoltak 122 000 Ft szerződésbontási díjat. Az lenne a kérdésem, hogy jogos, hogy ezt is követelik? Nem én kezdeményeztem a felbontást.
Valamint még az lenne a kérdésem, hogy casco fejében van-e jogunk csereautót vagy bérelt autót kérni a biztosítótól?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
K. Péter


Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben a hitelszerződés fedezetéül szolgáló gépjárművet ellopják, abban az esetben általánosan elmondható, hogy fedezetlenség fennállása miatt a szerződés felmondásra, lezárásra kerül, a hitel egy összegben válik esedékessé. A hitelszerződés lezárási díjáról a finanszírozó pénzintézet mindenkor érvényben lévő Díjjegyzéke rendelkezik. Vannak olyan finanszírozó társaságok, amelyek totál- illetve lopáskár esetén méltányosságból eltekintenek a szerződéslezárási díjtól. 

Casco biztosítás abban az esetben érvényesíthető a csereautó bérlésének költségeire, amennyiben a megkötött casco biztosítás feltételei ezekre kiterjednek.

Tisztelettel:
Hiteldoktor


 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.