A hitelátvállalási eladás kockázatai

2010.03.11. 10:57

Tisztelt Hiteldoktor!

Hitellel terhelt autómtól szeretnék megszabadulni, de az előtörlesztésen sokat veszítenék, így próbáltam kevésbé "fájó" alternatívát találni.

Próbálkoztam hitelátvállalással, de ebben az esetben többen azzal kerestek meg, hogy adjam bérbe az autót közjegyző által hitelesített szerződéssel.

A dolognak nagyjából értem a lényegét, de mire kell ebben az esetben figyelnem, mik a veszélyei, ha baja van az autónak, mit tehetek?

Tisztelt Érdeklődő!

A leírt megoldási lehetőség csak korlátozott biztonságot nyújt Önnek, hiszen az autó a használó birtokában lesz.

Ha az Ön nevén marad a hitel (hiába születik akár ügyvédi/közjegyzői megállapodás), a finanszírozó Önnel marad szerződéses jogviszonyban, így elsőként Öntől fogják követelni a kiegyenlítést.

Ön akkor kerülhetné el a kockázatokat, ha csak akkor adja át az autót a használónak, ha a tulajdonjog és ezzel együtt a hitelszerződésből eredő fizetési kötelezettség finanszírozóval előzetesen egyeztetett, jogilag tiszta átvállalása megtörténik.

Tisztelettel:
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.