HItelképtelen ember átvállalná a hitelem

2010.06.23. 16:26

Tisztelt Hitekdoktor!

Van egy túlhitelezett autóm, amelytől szeretnék megszabadulni. Természetesen csak hitelátvállalással megoldható a dolog. Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra valamilyen megoldás, ha a vevőnek nincs rá lehetősége, hogy a banktól átvállalja a hitelt (nincs elég jövedelem + bejelentett munkaviszony), de tudná fizetni a törlesztőrészletet. Ilyenkor mi a teendő, van-e olyan hivatalos papír, vagy lehetőség ennek megoldására?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
B.G.

Kedves Érdeklődő!

Amennyiben az Ön nevén marad a hitel (hiába születik akár ügyvédi/közjegyzői megállapodás), a finanszírozó Önnel marad szerződéses jogviszonyban, így elsőként Öntől fogják követelni a kiegyenlítést. Elméletileg a gépjármű marad a fedezet, hiszen az is az Ön nevén marad, de mivel az autó a "vevő" birtokában lesz, így ez nagyon kockázatos eljárás.

Ön akkor kerülhetné el a kockázatot, ha olyan vevőt keresne a gépjárműre aki a finanszírozó által támasztott feltételrendszernek megfelel, ezzel a tulajdonjog és a hitelszerződésből eredő fizetési kötelezettség jogilag tiszta átvállalása megtörténhetne.

Üdvözlettel
Hiteldoktor