Valamilyen autmaffia áldozata vagyok?

2010.07.22. 15:17

Tisztelt hiteldoktor!

Azzal fordulnék önhöz, hogy tavaly vettem egy Grande Puntot. Az Mkb Bank finanszírozza a hitelt. Decemberben pár nappal késöbb fizettem be a törlesztést, de befizettem. Január 3-án hivott egy behajtó, hogy viszi az autót, vita után kiderült, hogy nem tartozom. Meggyőzödött róla, de fizessek 60 ezer forintot ügyintézési dijként! Hosszas viták után lett 30 ezer. Ki kellett fizetni a banknak + felmondási dij stb., végül 50 ezer lett. A bank ügyintézöje nagyon lekezelöen és flegmán beszél az emberrel, nem is tárgyallok vele, mert nem emberhez méltóan beszél az ügyféllel. Minenképpen az a a céljuk, hogy elvigyék az autot, pedig január óta precízen fizetek. Mégis mindig vannak extra tételek a törlesztörészleten lehet hogy valamilyen autómaffia áldozata vagyok?

TISZTELETTEL:CSABA

Tisztelt Csaba!

A finanszírozó társaságoknak is az az érdekük, hogy az ügyfél a szerződött futamidőn vigye végig a hitelt, hiszen így teljesül a kötéskor tervezett kamatbevétel. A bankoknak tehát nem mindenáron céljük a hitel fedezetéül szolgáló autó elvétele, csak végső esetben élnek ezzel a jogukkal.

Sajnálatos, hogy valamilyen oknál fogva a bank úgy adta behajtó cégnek az ügyét, hogy nem volt tartozás. Ha igazolni tudja,hogy a behajtói megbízás téves volt, azaz a megbízás időpontjában Önnek nem volt lejárt esedékességű tartozása, akkor az eljárás költségét is kifogásolhatja a banknál.

Annak érdekében, hogy tisztán lásson és elkerülje az esetleges további plusz fizetendőket azt javasoljuk, forduljon a finanszírozó ügyfélszolgálatához és egyeztesse az aktuális egyenleget. Ha minden fizetési kötelezettségének időben eleget tesz, csak a havi törlesztő részleteket kérhetik Öntől, nem terhelhetik meg például fizetési felszólítás díjjal, késedelmi kamattal.

Tisztelettel:
Hiteldoktor