2011.01.11. 13:44

Tisztelt hiteldoktor.

Párom 5 éve vásárolt hitelre egy Skoda Fábia szgk-t  Az akkori 35000 Ft havidíjat könnyedén tudta fizetni, de az most havi 53000 ft-ra nőtt. A gépkocsit 3500000 Ft-ért vásárolta. A gépkocsi jelenlegi értéke 1500000 Ft.míg a fennálló hiteltartozás a hitelintézet dokumentációja szerint 3000000 Ft. Ön egy korábbi cikkében azt irta, hogy a gépkocsit a legjobb, ha saját magunk értékesítjük de ez nállunk nem lehetséges mivel a banknál van ugyebár a törzskártya. A legszivesebben a gépkocsit visszadnánk de akkor a gépkocsit áron alul vennék be és a fennálló hiteltartozás kb. 2000000 Ft is megmaradna.

Segítségét előre is köszönöm.

Kedves Érdeklődő!

Kérdésére válaszolva a hitelátvállalás vagy a szerződés ütemezésének módosítása lenne a legjobb megoldás a problémára.

A hitellel terhelt gépjármű eladásához mindenképp szükséges, hogy a hitel maradéktalanul kiegyenlítésre, vagy átvállalásra kerüljön. Az átvállalás a finanszírozónál kezdeményezhető egy írásos kérelemmel. A kérelemhez csatolni kell a vevő/átvállaló hitelképesség vizsgálatához szükséges dokumentumok másolatát. Ezek pontos listáját, valamint az átvállalás további feltételeit, költségeit a finanszírozó határozza meg. A szerződés átvállalásával a gépjármű és a hitel a vevő nevére kerül, így mindkét szempontból jogilag tiszta állapot jön létre.

A finanszírozó társaságok több rugalmas megoldást is kínálnak Ügyfeleiknek a jelen gazdasági helyzet okozta törlesztési nehézségek leküzdésére.

Fenti lehetőségek részleteivel kapcsolatban érdemes lenne a hitelt nyújtó pénzintézettel felvenni a kapcsolatot, azok ismeretében már könnyebb volna a párjának legmegfelelőbb megoldást megtalálni.

Tisztelettel
Hiteldoktor