Mercedesem továbbadnám lányomnak

2011.01.31. 12:07

Tisztelt Hitel DR!

Szeretném megtudni hogy 4 évvel ezelőtt vásárolt Mercedes 220 cdi autómat hogyan adhatnám tovább a lányomnak? Még van hátra 34 részlet.Szeretném ha a nevére kerülne.A hitelt én fizetném tovább.Kérem segítsen milyen lehetőségek vannak.

Köszönettel:

Eszter

Tisztelt Eszter!

Az autó értékesítése hitelátvállalással történhet. Mivel a jövőben is Ön kívánja fizetni a törlesztő részleteket javasoljuk, Társadósként Ön is maradjon jogviszonyban a hitelintézettel. Ezen felül - az Önök döntésétől függően-, lehetőség van arra, hogy a gépjármű is közös tulajdonban maradjon.

Az átvállalás menetéről és a szükséges dokumentumokról a hitelintézet telefonos, személyes ügyfélszolgálatán, vagy a honlapon lehet információkat szerezni.

Általánosan elmondható, hogy a pénzintézet által kért dokumentumokat be kell nyújtani a bírálathoz. Kedvező döntést követően személyesen kerülhet sor az átvállalási szerződés és a kapcsolódó papírok aláírására. Az aláírásra a bank, vagy a képviseletében eljáró irodákban van lehetőség.

Az átvállalás díja pénzintézetenként változó, van ahol az átvállalt tartozás százalékában, van, ahol fix összegben határozzák meg az ilyenkor fizetendő díjat. A pontos mértékről és feltételekről szintén az ügyfélszolgálaton kaphat tájékoztatást.

Tisztelettel:
Hiteldoktor