Megszabadulnék a Suzukimtól

2011.02.16. 12:27

Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tehetek az alábbi helyzetben: 5 éves Suzuki Swift II. GS típusú autóm van. A hátralevő hitel még elég sok rajta. Szeretnék tőle megszabadulni, de nem tudom, ezt hogyan tehetném meg. Ahhoz,hogy semmi adósságom ne legyen rajta, még kétmillióban lenne. Az autó piaci értéke kb.1 300 000 Ft. A kereskedők egyre kevesebbet ajánlanak érte, plusz a fennmaradó összeget is nekem kellene kifizetni, ami számomra elérhetetlen. Tényleg nem tehetek semmit, hogy megszabaduljak tőle? Köszönöm, ha tud segiteni! Jani

Tisztelt Érdeklődő!

Ilyen esetben az Ön számára legkedvezőbb megoldás a hitelátvállalással egybekötött értékesítés lenne, de mivel a tartozás összege és az autó értéke közt ilyen nagy a különbség, sajnos kevés az esély, hogy olyan vevőt talál, aki vállalja ezt.

Megoldást jelenthet, ha a finanszírozóval előzetesen egyeztetve Ön keres vevőt az autóra és a fennmaradó tartozásra részletfizetési megállapodást, esetleg technikai hitelt kér a banktól. Így hosszabb futamidő alatt (akár 60 hónap), részletekben fizetheti meg a hátralévő tartozást. Fontos tudni, hogy részletfizetési megállapodás esetén általában késedelmi kamat-, technikai hitel esetén ügyleti kamatkötelezettség is keletkezik.

Tisztelettel:
Hiteldoktor