Lezárnám a vételárból a hitelt

2012.02.01. 13:29

Tisztelt Hiteldoktor.

Eladom hitellel terhelt autómat. Hitel átvállalás nem lehetséges. A vevő kifizeti a vételárat, amiből kifizetem a hitelt. A bank néhány napos átfutást mond a hitel lezárására és azt mondja addig nem tudom megkötni az adásvételi szerződést. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Kedves Érdeklődő!

Általánosságban elmondható, hogy a jármű értékesítéséhez szükséges törzskönyvet és a hitelintézet által bejegyzett elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzésének törléséhez szükséges nyilatkozatot csak a hitel kifizetését követően adja ki a finanszírozó.

A gyorsabb ügyintézés érdekében érdemes lenne megkérdezni hogy van-e lehetőség a törzskönyv személyesen történő átvételének és ha igen milyen feltételekkel. Amennyiben nincs lehetőség a törzskönyv személyes átvételére, érdemes megérdeklődni a pontos ügymenetet a dokumentum kiállítására valamint a törzskönyv postázására vonatkozóan, hogy az adásvételi szerződést meg tudják írni.

Üdvözlettel:
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.