Casco biztosítás - érdekmúlás

2002.01.03. 11:23

Kérem válaszát, ha a biztosító mondja fel a biztosítást milyen alapon kéri a biztosítási évfordulóig a biztosítási díjat, hiszen nem nyújt érte semmit.

Tisztelt Kárszakértő!

Gépkocsim gazdasági totálkáros lett. A biztosító érdekmúlás címén megszüntette a Casco biztosításom és megkövetelte a biztosítási évfordulóra a díjfizetést.
A gépkocsit természetesen megjavítattam, járok vele és szeretném ha a Casco biztosításom élne.
Kérem válaszát, ha a biztosító mondja fel a biztosítást milyen alapon kéri a biztosítási évfordulóig a biztosítási díjat, hiszen nem nyújt érte semmit, valamint azt, hogy hogyan lehet érvényessé tenni ezt a biztosítást.
Köszönettel:
Lendvai Balázs
(2001. 11. 22.)

Tisztelt Uram!

Az Ön által felvetett kérdéseket a casco biztosítás feltételeiben szabályozzák.
Megszűnik érdekmúlással a szerződés a biztosítási esemény napján, ha a gépjármű helyreállítása nem gazdaságos, ill. ha az megsemmisült vagy azt ellopták és nem került meg. Tehát a feltételek szerint, miután az Ön gépkocsija gazdasági totálkáros lett, érdekmúlással megszűnt a casco biztosítás a gépkocsira.
A casco biztosítás díja egy biztosítási évre ( biztosítási időszak) vonatkozik, melyet a teljes évre meg kell fizetni. A szerződő felek megállapodhatnak az ettől eltérő - féléves, negyedéves, havi - fizetési feltételekben. A biztosítót a totálkár rendezésekor megilleti a biztosítási időszakra (évre) járó teljes díj, mivel a szerződés alapján szolgáltatást nyújtott.
A régi casco biztosítást nem lehet újból élővé tenni, hanem új biztosítást lehet kötni a gépkocsira. Elképzelhető, hogy ezt csak szakértői szemle után engedélyezik, ahol a szakszerű helyreállításnak fontos szerepe van.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.