Cukorrépa a szélvédőbe

2002.01.03. 13:39

Mivel utánfutóval voltam, eltartott egy darabig, míg meg tudtam fordulni, és utolértem a (110-zel!!!) száguldó teherautót.

T. Kárszakértő!

Pár napja, egy szemből érkező teherautóról leeső cukorrépától megrepedt a szélvédőm. Mivel utánfutóval voltam, eltartott egy darabig, míg meg tudtam fordulni, és utolértem a (110-zel!!!) száguldó teherautót.
Ő nem volt hajlandó elismerni a kárt, kihívtam a rendőrséget, de ők sem tudtak vele mit kezdeni, csak a letakaratlan, platón-túl megpúpozott rakományáért vonhatták felelősségre. A rendőrök szerint, mióta a teherautóknak is van "malus"-uk, azóta, hiába is várjuk el, hogy elismerjenek bármit is!
Valóban nem tehetünk semmit? Bármi a nyakunkba potyoghat?
Tűrnünk kell, és fizessünk mi, más felelőtlenségéért?!?
Üdvözlettel: Kovács Imre
(2001. 11. 22.)

Tisztelt Uram !

Az ilyen esetekben, mint az Öné is, sajnos előfordul, hogy a károkozó nem ismeri el az okozott kárt.
Ekkor feljelentést lehet tenni a rendőrségen, illetve jogi úton érvényesítheti a kárigényét közvetlenül a károkozóval szemben. A bizonyítás nagyon nehéz egy ilyen ügyben, ahol a két fél eltérő álláspontot képvisel és nincs tárgyi bizonyíték arra vonatkozóan, hogy ki a károkozó.
Az ehhez hasonló károk kivédésére a casco biztosítás megkötését javaslom.

Üdvözlettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.