Miért szedik a díjat?

2002.01.31. 00:36

Engem az is érdekelne, hogy áfa körben működő cégeknek Önöknél miért kell a gépkocsi bruttó árából számított díjat fizetni, amikor a kárnak csak a nettó összegét fizetik ki?

Tisztelt Cím!

Bár a cikk tartalma engem jelenleg nem érint, azért jelezném , hogy válasza kiváló félrebeszélés és továbbra sem derül ki belőle, hogy miért szedik a díjat, amikor semmilyen szolgáltatást nem nyújtanak érte. Engem az is érdekelne, hogy áfa körben működő cégeknek Önöknél miért kell a gépkocsi bruttó árából számított díjat fizetni, amikor a kárnak csak a nettó összegét fizetik ki?

Köszönettel: Farkas Cs.
(2002. 01. 04.)

Tisztelt Cím!

A casco szerződés határozatlan időtartamra szól, de ezen belül a biztosítási időszak mindig egy biztosítási év. A biztosítás díja egy biztosítási évre vonatkozik, melyet - részletfizetés mellett is -, a teljes biztosítási évre kell megfizetni. Akkor, ha egy szerződés alapján az adott biztosítási évben szolgáltatást nyújtanak, s ennek következtében megszűnik a szerződés, természetesen ki kell fizetni a biztosítási évre vonatkozó díjat. Tehát a biztosító nem olyan időszakra kéri a díjat, amikor nem nyújt szolgáltatást. A szerződési feltételek ezt tartalmazzák, s az abban foglaltak mindkét félre vonatkoznak.
A biztosítási díjat nem a gépjárművek bruttó értéke alapján számítják, hanem a kockázatok figyelembevételével. Ezért a biztosítási díj megállapítása kockázatarányos. Így sok esetben az ugyanolyan bruttó értékű, de különböző típusú gépkocsiknak lényegesen eltér a biztosítási díja.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Tisztelt Szakértő!
Személygépkocsit lízingelek egy banktól. Egyik feltétel a casco biztosítás megkötése volt. Azt szeretném megtudni, hogy a casco biztosítást fel lehet- e mondani akkor, ha már az autó értékének a tulajdonrésze 70 százaléka már az enyém. Azt tudom, hogy a biztosítónak ez nem jelent gondot, csak a bank kötelezhet-e további fizetésre.

Várom válaszukat és maradok tisztelettel
Attila Bpestről
(2002. 01. 11.)

Tisztelt Uram!

Szerintem a lízing-szerződés lejáratáig kell fizetni a casco biztosítást (valószínű, hogy a szerződésben ezt is rögzítették), de korrekt választ ebben a kérdésben a banktól kaphat.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.