Összetörte, elment

2002.02.05. 12:11

Egy tanúm van, aki hallotta a csattanást és látta, hogy a kocsi piros, ilyen golf-szerű volt.

Üdvözletem,
A gondom a következő:
A kocsim békén parkolt a ház előtt, mikor egy kedves autóstársam belerobogott az oldalába, jópárszázezres kárt okozva ezzel. Aztán, ahogy azt kell, angolosan távozott. Egy tanúm van azért, aki hallotta a csattanást és látta, hogy a kocsi piros, ilyen golf-szerű volt.

Az autómon Casco nincs, de a kiszálló rendőrség azt mondja nekem, hogy a MABISZ ilyen esetekben a kár egy részét lehet, hogy fedezi. Ennek feltétele, hogy feljelentést tegyek, de nem muszáj, hogy meg is találják a tettest.

Mivel a kárfelmérés újabb pénzbe kerül, nem vinném el a kocsit , amíg nem tudom biztosra, hogy a közegek helyesen tájékozattak engem.

Márk.
(2002. 01. 15.)

Tisztelt Uram!

Az intézkedő rendőrök -sajnos-, nem adtak megfelelő tájékoztatást. A MABISZ kártalanítási kötelezettsége nem terjed ki az ismeretlen üzembentartó által gépjárműben okozott károkra. Felelősségbiztosítás alapján történő kártérítésre így nem számíthat. Többek között az ilyen esetekre célszerű megkötni a casco biztosítást.

Tisztelettel:
Szekeres Mária

Fentiekhez annyi hozzáfűznivalónk volna, hogy Németországban a parkoláskor megkarcolt autó otthagyása is Fahrerflucht-nak, azaz cserbenhagyásnak minősül, és elég keményen büntetik. A szerk.


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.