Fantom Casco módozat?

2002.02.09. 00:29

Interneten, papíron az ügyfeleknek adott információs anyagokban a casconak két változata is működik.

Tisztelt Szekeres Mária!

Kérem adjon nekem felvilágosítást, hogy hogyan lehetséges az, ami az Ön által képviselt biztosítónál jelenleg létezik:

Interneten, papíron az ügyfeleknek adott információs anyagokban a casconak két változata is működik, mindkettőt úgy hirdetik, hogy alap és különböző kiegészítő-biztosítások (pl. törés, baleset stb).
Amikor az ember kötni akar, akkor viszont kijelentik, hogy az alap (lopás és elemi kár) nem köthető, csak töréssel együtt, mert "erre van egy belső utasítás, amit az ügyfeleknek nem adhatunk ki." (?!)

Hogy van ez? Ez kérem csalás és félrevezetés!
Üdvözlettel:

Kováts Zoltán
(200. 01. 22.)

Tisztelt Kovács Zoltán!

A különböző biztosítási módozatok úgy épülnek fel, hogy van egy alapbiztosítás és ehhez köthetőek a kiegészítő biztosítások. Ez így van a cascónál is. Az alapbiztosítást minden esetben meg kell kötni, anélkül szerződés nem jöhet létre. A vonatkozó jogszabályok szerint a biztosítási ajánlatot a leendő biztosított teszi, s ezt az ajánlatot a biztosító un. kockázat-elbírálás után elfogadja vagy elutasítja, ill. feltételekhez kötheti a szerződés létrejöttét (pl. gépkocsiknál riasztó beszerelése vagy a cascónál csak alapbiztosításra nem vállal kockázatot). Magyarország egyes területein sajnos a lopáskockázat olyan magas, hogy csak a kiegészítő törésbiztosítással együtt fogadja el az ajánlatot a biztosító ezekben a körzetekben.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.