Motort leütő csatornafedél

2002.03.19. 08:55

A biztosító szakembere az előzetes kárfelmérésnél azt mondta az egyes alkatrészekre, hogy azok már amortizáltak (4 éves az autó).

Tisztelt Szakértő!

Az út megsüllyedése miatt a csatornatető beleakadt az autóm motorjába és az megsérült (leesett a bakjáról). A rendőrség felvette a jegyzőkönyvet, mi le is fényképeztük. Az autót trélerrel kellett a szervizbe szállítani. A szerelési költség 100 ezer Ft. A biztosító szakembere már az előzetes kárfelmérésnél azt mondta az egyes alkatrészekre, hogy azok már amortizáltak (4 éves autó), pl. az olajat eleve ne is számlázzák, mert azt úgysem fizetik ki. Kérdésem az lenne, hogy az Önkormányzatnak kell-e ilyen esetben fizetnie, vagy csak mi vagyunk kötelesek a súlyadót fizetni. Milyen összeget ? A teljes kárt, vagy valóban levonják az amortizációt ? Az olajat esetleg úgyis nemsokára kicseréltettem volna, de a motortartó bakokat biztosan nem.
Köszönettel: Emőke
(2002. 02. 15.)

Tisztelt Asszonyom!

Az ilyen esetekben az illetékes önkormányzatot kell megkeresni, és tisztázni a felelősség kérdését. Az önkormányzatok rendelkeznek felelősségbiztosítással valamelyik társaságnál, így a kárrendezést is ott lehet elintézni. A biztosítás alapján az eredeti állapotot állítják helyre. Ebből következik, hogy az értékemelkedést a vonatkozó rendelkezések értelmében Önnek meg kell fizetnie a javítási költségből.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.