Értékcsökkenés katalógus szerint?

2002.03.21. 09:45

Az új Eurotax értékelés az előző árral szemben 10 %-kal csökkentett árat jelölt meg, mivel az autó már (ha csak kismértékben is) sérült.

Tisztelt Kárszakértő!

A következőkben arról szeretnék tájékoztatást kapni, hogy mi alapján állapítja meg az AHB a gépjármű értékcsökkenését.
Eurotax értékeléssel az abban megjelölt értéken 1,9 M Ft-ért vásároltam egy gk-t. A vásárlást követő két hét múlva kocsimba belehajtott egy másik autós. Az ő GFB-jére a javítást elvégeztettem, a biztositó korrektül fizetett.
Kértem kártérítést is, mivel a márkakereskedővel csináltattam egy új Eurotax értékelést, amely az előző árral szemben 10 %-kal csökkentett árat jelölt meg, mivel az autó már /hacsak kismértékben is/ sérült.
Ha nem akarom viselni az így keletkezett veszteséget, akkor ezek szerint hazudnom kell egyszer a vevőnek?
Ha a biztosító / és a VPOP stb/ az Eurotax katalógust ismeri el, ilyen esetben mi a számolás alapja?

Válaszát várva
Tisztelettel:
Báder Zoltán
(2002. 02. 25.)

Tisztelt Uram!

Az értékcsökkenés mértékének megállapítása függ a sérülés helyétől és mértékétől, ill. ez a sérülés hogyan befolyásolja gépkocsi értékét.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Tisztelt szakértő!

Gépjárművem szélvédőjét az előttem haladó teherautó által felvert kő berepesztette. A teherautót megelőztem és megállítottam, a sofőrrel közösen kitöltöttük a kárbejelentőt. A kárfelmérő azonban azt mondta ne számítsak semmire, mert mostanában ilyesmire nem szoktak fizetni.

Ezek után szeretném tudni, hogy miért fizetünk kötelező felelősségbiztosítást és vajon miért vezették be a teherautóknál is (ha jól tudom) a bonus - malus rendszert. Van ugyan Cascóm, de miért fizessem az önrészt és veszítsem el a bonuszt, ha van károkozóm, aki a felelősségét elismerte?

Tisztelettel: Pertl László
(2002. 03. 02.)

Tisztelt Uram!

A gépjárművek felelősségbiztosításának terhére bejelentett szélvédő sérülések téríthetőségét több tényező is befolyásolja. Ezért minden egyes kárügyben szükséges az összes körülmény vizsgálata a kártérítés kifizetése vagy az esetleges elutasítás előtt.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.