Helyrekalapált károkozó gépkocsik

2002.04.14. 21:50

Önmagában a károkozó gépjármű sérüléseinek kijavítása még nem adhat okot a kártérítés alóli mentesülésre, de az eset összes körülményére figyelemmel fogják a döntést meghozni.

Tisztelt Kárszakértő!

Tavaly volt egy autóbalesetem, amelyben nem én voltam a hibás. A kárt okozó fél elismerte a felelősséget, amit papíron is rögzítettünk. Azonban a kárt okozó az XY biztosító szemlézése előtt megjavíttatta gépkocsiját, ezért nekem nem akar fizetni a biztosító. Ezt mi nem találtuk jogszerűnek, ezért áprilisra van kitűzve a bírósági tárgyalás. Ön szerint milyen az esélyem?

Üdvözlettel: Szilvia
(2002. 03. 25.)

Tisztelt Asszonyom!

Ebben a rovatban nincs lehetőség konkrét kárügyekben állást foglalni, mert nem áll rendelkezésünkre a teljes dokumentáció. Nem is ez a célunk, hanem a biztosítási és kárrendezési ügyekben segíteni az eligazodást. Így nem lehet megítélni az esélyeit a bírósági ügyben. Önmagában a károkozó gépjármű sérüléseinek kijavítása még nem adhat okot a kártérítés alóli mentesülésre, de az eset összes körülményére figyelemmel fogják a döntést meghozni.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Tisztelt hölgyem!

Autómat néhány hónapja káresemény érte. Egy parkolóban, ahol az én autóm állt, nekem tolatott egy Skoda típusú kocsi. A felelősséget és a kárt teljes mértékben elismerte, a betétlapot szabályosan kitöltöttük. Ezek után az Argosz biztosító (a károkozó felelősség biztosítója) hónapokig húzta-vonta az ügyet, behívta a két autó közös szemlére, stb.
Ezek után (újabb hónapok teltek el) végül elutasítottak, azzal a végszóval hogy nem találtak mindent rendben, fellebbezhetek, de semmi értelme!
Az öreg Skoda ütött-kopott volt, korrodált, nem egyenletes felszínnel, kiálló darabokkal! A közös szemlére ezek a hibák már ki voltak javítva. Mit tegyek?
Kérem segítsen, mert nem akarok belenyugodni a döntésbe. Egyébként nem nagy összegről van szó, mintegy százezer forintról.
Zsolt
(2002. 03. 29.)

Tisztelt Uram!

Azt javaslom, hogy az előzetes véleménytől függetlenül (miszerint fellebbezhet, de semmi értelme), kérjen felülvizsgálatot. A kérelemben célszerű részletesen indokolni, hogy miért nem ért egyet a biztosító döntésével. Önmagában az okozó gépkocsi sérüléseinek kijavítása még nem alapozhatja meg a kárigény elutasítását (szakértő meg tudja állapítani még így is, hogy a sérüléseket okozhatta-e a kijavított gépjármű), ezért a baleset bekövetkezésével kapcsolatos körülményeket együttesen kell vizsgálni.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.