Felülvizsgálati kérelem benyújtási határideje

2002.04.14. 21:57

Kaptam egy Eurotax-al készült értékbecslést az autó értékére. Ebben magasabb az autó akkori ára, mint amelyet a biztosító állapított meg.

Tisztelt Kárszakértő!

Még tavaly kora ősszel gazdasági totálkárosra tört az autóm. A biztosító fizetett is. Ám a minap a márkaszerviztől kaptam egy Eurotax-al készült értékbecslést az autó jelenkori értékére, amelyet ők készítettek még akkor, amikor az autó hozzájuk beszállításra került. Viszont ebben magasabb az autó akkori ára, mint amelyet a biztosító állapított meg.

Kérdésem, hogy ez alapján lehetséges-e felülbírálatot kérni a kárt rendező biztosítónál? És hogy ez ennyi idő - cirka fél év - elteltével a kárrendezés után is lehetséges-e?

Válaszát előre is köszönöm:
Tóth Ágoston
(2002. 04. 01.)

Tisztelt Uram!

Leveléből nem derül ki, hogy milyen biztosítás alapján rendezték a kárigényt. Casco esetében a biztosítási feltétel tartalmazza az elévülés idejét is, ez általában 2 év, de ettől eltérő is lehet. Felelősségbiztosításnál a Ptk. alapján az általános elévülés 3 év. Szerintem az Ön esetében mindenképpen van lehetőség a felülvizsgálat benyújtására, mert csak fél év telt el a káresemény bekövetkeztétől.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.