Kötelező felelősségbiztosítás

2002.10.16. 11:52

Azt szeretném kérdezni, hogy szükséges-e nekem, mint tulajdonosnak kötelező felelősség biztosítást fizetnem/fenntartanom, annak ellenére, hogy eladásra vár és nem használom az autót.

Tisztelt Szakértő!

Új autót vásároltam, és a régit most próbálom értékesíteni. Most egy használtautó telepen van, a forgalomban nem vesz részt. Azt szeretném kérdezni, hogy szükséges-e nekem, mint tulajdonosnak kötelező felelősség biztosítást fizetnem/fenntartanom, annak ellenére hogy nem használom az autót.

Tisztelettel,
Balogh Attila

Tisztelt Uram!

A kötelező felelősségbiztosítást addig kell Önnek fizetnie, amíg a gépjármű a tulajdonában van, vagy a forgalomból nem vonták ki. Ez független attól, hogy használják-e a gépkocsit, s ha igen, akkor ki használja. A biztosítás majd az adás-vétel napjával fog megszűnni. Az adás-vételi szerződést a biztosítóhoz el kell majd juttatni, s a biztosítási szerződés törlését követően az esetleges túlfizetést vissza fogják Önnek utalni.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és az Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.