Berepedt a szélvédő - nem fizet a biztosító

2002.12.19. 13:07

Sajnos a biztosítók az ilyen típusú károkat reflexből utasítják el.

Kedves Kárszakértő!

A gépkocsim szélvédőjét az előttem haladó gépkocsi által felvert kavics berepesztette. A gépkocsit sikerült megelőznöm, megállítanom. Elismerte a káromat, és elmentünk az ő biztosítójához bejelenteni az esetet. A biztosító elutasította a kár kifizetését.
Vajon jogosan? A kötelező biztosítás nem a másnak forgalomban okozott károkat fizeti ki?
Várom szíves válaszát!

Tisztelettel:
Oláh Tibor

Tisztelt Oláh Tibor!

Sajnos a biztosítók az ilyen típusú károkat reflexből utasítják el. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezt minden esetben jogosan is teszik.
Mindennek az a magyarázata, hogy a szélvédősérülésekkel (is) kapcsolatosan már-már nemzeti sport a "szerzek egy betétlapot" módszer. A biztosítók jogos védelmi reakciója sajnos néha túlzó, és végső soron ez okoz kellemetlenséget az Önhöz hasonló vétlen károsultaknak.
Biztosítási alapelv az, hogy a kár körülményeit a károsultnak kell bizonyítania, de hogy hogyan, az mindig egyedileg határozható meg. Álláspontom szerint Ön minden elvárhatót megtett ennek érdekében, sőt, az, hogy a károkozó Önnel együtt ment el a biztosítóhoz, egyúttal vállalva bónuszának csökkenését, szintén az Ön kárigényének jogosságát támasztja alá.
Önnek most a biztosító elutasító határozatát nagyon határozott hangvételű ajánlott levélben meg kell fellebbeznie, a biztosítónak pedig fizetnie kell.

Tisztelettel:
Adorján Zsolt

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.