8-as bonus fű alatt

2000.11.17. 09:38

A napokban egy barátomtól megtudtam hogy lehetôség van arra hogy egy másik biztosítóhoz átigazolva ott bonusz 8 fokozatba lépjek. Jelenleg bónusz 2 ben vagyok és évek óta nem okoztam balesetet. Azt hallottam hogy ez egy fű alatt elfogadott dolog, hogy a társaságok minél több ügyfelet szerezzenek.<

Tisztelt Kárszakértô Asszony!

A napokban egy barátomtól megtudtam hogy lehetôség van arra hogy egy másik biztosítóhoz átigazolva ott bonusz 8 fokozatba lépjek. Jelenleg bónusz 2 ben vagyok és évek óta nem okoztam balesetet. Azt hallottam hogy ez egy fű alatt elfogadott dolog, hogy a társaságok minél több ügyfelet szerezzenek.
Mi igaz ebből?
Kapcsolatban állnak e a különbözô biztosítók egymással?

üdvözlettel

Frank Alajos

Tisztelt Frank Alajos Úr !

A kötelezo felelősségbiztosítás felmondása után a biztosítók kiadnak egy igazolást a törölt szerződésről, mely természetesen tartalmazza az addig elért bonus-malus fokozatot is. Ezt az igazolást az új szerződéshez csatolni kell, s csak ez alapján történhet meg a besorolás. Amennyiben ilyen igazolást nem csatol be az ügyfél, akkor a biztosító köteles hivatalosan megkérni az előző biztosítótól az adatokat.
A biztosítók között a szerzodésállományra vonatkozó automatikus kapcsolat nincs, de a 171/2000.(X.13.)sz. kormányrendelet értelmében kötelesek kiadni kérésre más társaság felé a bonus-malus igazolást.

"Fű alatt elfogadott dolgokról" nincs tudomásom, ezért felelősséggel nem is nyilatkozhatom róla, de az új kormányrendelet szigorításokat vezetett be ezen a területen.

Tisztelettel:

Szekeres Mária


Hungária Biztosító

Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.