Cégautók egymás között

2000.11.20. 10:08

Befolyásolja-e a felelősségi kárrendezést az a tény, hogy a kárt okozó és kárt szenvedett gépjárművet ugyanazon cég üzemelteti?
A kárrendezést követően a kárt okozó gépjármű KGFB biztosítási díja változik-e, ha igen milyen mértékben?

Tisztelt Hölgyem!

Cégünknek 3, a vállalat által lízingelt autója van. Két autónk a parkolónkból kanyarodott ki az útra, egymás mögött haladva. Az út másik oldalán a Betonútépítő Vállalat telephelye található, az út széle a teherautókról leszóródó kavicsokkal telített. A hátul haladó vállalati autónk szélvédőjére az elöl haladó autó felcsapott egy kavicsot, melynek következtében berepedt a szélvédő. A repedés fokozatosan terjed, a szélvédő előbb-utóbb kiesik. Az eset után kitöltöttük a "Baleseti kárbejelentő" nyomtatványt, a kárt az elöl haladó munkatársunk elismerte. Kérdéseim:

Befolyásolja-e a felelősségi kárrendezést az a tény, hogy a kárt okozó és kárt szenvedett gépjárművet ugyanazon cég üzemelteti?
A kárrendezést követően a kárt okozó gépjármű KGFB biztosítási díja változik-e, ha igen milyen mértékben?

Válaszát várom.

Köszönettel: Vincze Géza

Tisztelt Vincze Géza Úr !

A felelősségbiztosítás alapján történő kárrendezést befolyásolhatja az a tény, ha a károkozó és a károsult gépjármű üzembentartója ugyanaz a személy, ill. jogi személy. A kárrendezésnél minden esetben a Polgári Törvénykönyv és a gépjárművek kötelező felelősségbiztosításáról szóló kormányrendelet alapján hoznak döntést a kárügyek fizethetőségérol. Amennyiben a gépkocsikra kötöttek casco biztosítást, akkor a szélvédő sérülése arra rendezhető. Szeretném felhívni a figyelmét, hogy a kárbejelentést meghatározott időn belül meg kell tenni, ez felelősségbiztosításnál 30 nap, cascónál 2 munkanap.

A bonus-malus rendszer alapján minden károkozás érinti a besorolást, összeghatártól függetlenül.

Tisztelettel: Szekeres Mária


Hungária Biztosító

Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértõjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértõ válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértõ rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.