Biztosítás külföldieknek

2001.01.03. 08:57

Ideiglenesen, 6 hónapra szeretném biztosítani 1989 -es Mercedes 300E 4 ajtós személygépkocsimat (kanadai rendszámú) Magyarországon és Európában valamikor jövő nyáron.

Kedves Mária,

Ideiglenesen, 6 hónapra szeretném biztosítani 1989 -es Mercedes 300E 4 ajtós személygépkocsimat (kanadai rendszámú) Magyarországon és Európában valamikor jövő nyáron. Tudnak-e segíteni? Ha szükséges, küldök több részletet. Köszönettel Ernest Kiss, Toronto.

Kedves Ernest Kiss Úr !

Erre a problémára két megoldás is van.
Az egyik: a gépkocsi Magyarországra érkezésekor úgynevezett határbiztosítást köthet, de ez csak Magyarország területére érvényes. Amennyiben más európai országokat is fel szeretne keresni, arra külön biztosításokat kell kötni.
A másik lehetőség sokkal egyszerűbb: javaslom, hogy a gépkocsi behajózásakor a tulajdonosunkhoz tartozó Allianz Canada-nál kösse meg az Európa egész területére szóló biztosítást. Cím: Allianz Canada, York Mills Centre, 10 York Mills Road Suite 700, Toronto
www.allianz.ca, phone: 416.227.7800

Tisztelettel:

Szekeres Mária


Hungária Biztosító

Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértõjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértõ válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértõ rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.