Értékcsökkenés elszámolása

2001.02.21. 10:35

Alig fél éves autómba hajtott egy szabálytalanul közlekedő fiatal ember, aki a helyszínről elhajtott. A kárt a bizotsító ugyan kifizette, amelynek az összege 250.000,- Ft volt, azonban ezzel az én autóm értéke csökkent.

Tisztelt Szekeres Mária!

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy szíveskedjék egy mintát összállítani, melyet a Biztosítónak eljutatthatnék.
Az én esetemben is az alig fél éves autómba hajtott egy szabálytalanul közlekedő fiatal ember, aki a helyszínről elhajtott. A kárt a bizotsító ugyan kifizette, amelynek az összege 250.000,- Ft volt, azonban ezzel az én autóm értéke csökkent.
Kérem Önt, ha lehetséges írjon egy vázlatot, hogy hogyan, milyen formában lehetséges értékcsökkenés elszámolási kérelmet benyújtani a biztosító felé.

Köszönettel: Grebenár Bernadett


Tisztelt Grebenár Bernadett !

A forgalmi értékcsökkenés megállapításához egy egyszerű kérelmet kell benyújtani a kárt rendező egységhez. A kérelemben szerepeltetni kell a gépjármű forgalmi rendszámát, a káresemény időpontját, valamint a kárt okozó gépkocsi rendszámát. A biztosító szintén írásban értesíti Önt a döntésről, ill. az összegszerűségről. Tisztelettel: Szekeres Mária


Hungária Biztosító


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.