Elégtelen kijavítás

2001.04.11. 09:23

Otthon a komolyabb "átvizsgálásnál" észrevettem, hogy a hűtő a bal oldalán deformálódott úgy, hogy egy lamella oszlop majdnem teljesen "eltűnt", de a víz nem folyik belőle. Tudom, hogy a szerviz észrevette és a pótszemlén valószínüleg be is mutatta a biztosítónak, ahol a jelek szerint elutasították a cserét/javítást.

Kedves Szekeres Mária!

Suzuki Swift tipusú gépkocsimat néhány napja kaptam vissza a szerviztől, ahol egy törés nyomait próbálták eltüntetni. A koccanásban én voltam a vétlen, a másik autó nem adta meg a jobbkezet, így az autóm bal elejének ütközött. Az autót ki is javították legalábbis ez volt az első benyomásom mikor átvettem. Otthon a komolyabb "átvizsgálásnál" észrevettem, hogy a hűtő a bal oldalán deformálódott úgy, hogy egy lamella oszlop majdnem teljesen "eltűnt", de a víz nem folyik belőle.
Tudom, hogy a szerviz észrevette és a pótszemlén valószínüleg be is mutatta a biztosítónak, ahol a jelek szerint elutasították a cserét/javítást. Érdemes-e valahol reklamálnom? Vagy mondván, hogy ez kivülről nem látható "szépséghiba", se javítani sem pedig értékcsökkenést fizetni nem fognak? (Az autó 1,5 éves, 300.000 Ft. volt a javítás, az értékcsökkenésért még nem nyújtottunk be kérelmet.

Köszönöm válaszát, Somorjai András

Tisztelt Somorjai Úr !

A kárügy megnyugtató rendezése érdekében javaslom, hogy a kárt rendező egység műszaki vezetőjénél vagy vezető kárszakértőjénél nyújtson be felülvizsgálati kérelmet.
Mindenképpen érdemes a felülvizsgálatot kérni, mert így meggyőződhet arról, hogy a szervízben ténylegesen rögzítette-e a szakértő ezt a sérülést. Egy esetleges elutasítás esetében pedig tájékoztatják Önt a döntés indokairól.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.