Nincs avulás a légzsákon

2001.05.09. 10:10

Kilopták a légzsákot és a légzsákvezérlő-computert az autómból, de más kár nem esett. Van cascóm, így a kérdés az, hogy a kárrendezésnél a biztosító elszámolhat-e avulást a légzsákra? Ezt a pletykát hallottam sajnos, (még nem beszéltem a kárszakértővel) és a gondolat felháborított.

Tisztelt Hölgyem!

A következő kérdésben szeretném a véleményét kérni:
Kilopták a légzsákot és a légzsákvezérlő-computert az autómból, de más kár nem esett.
Van cascom (nem önöknél, hanem egy konkurens társaságnál). A kérdés az, hogy a kárrendezésnél a biztosító elszámolhat-e avulást a légzsákra? Ezt a pletykát hallottam sajnos, (még nem beszéltem a kárszakértővel) és a gondolat felháborított.
Megtehetik-e ezt, figyelembe véve, hogy:
1. egy légzsák vagy 100%-os vagy 0%. Köztes érték nincs.
2. bontott légzsákot egy hasonló korú autóból nem lehet venni (mivel ez az első, ami tönkremegy balesetnél) ezért nincs használt ára. Használtan csak úgy lehet beszerezni, ahogy az enyémet beszerezte valaki.
Várom megtisztelő válaszát
R.

Tisztelt Uram !

Tudomásom szerint a légzsáknál nem kell megfizetni az értékemelkedést ( vagyis ezt az alkatrészt nem avultatják ), legalábbis én még a gyakorlatban nem találkoztam ilyen esettel.
Amennyiben ez mégis előfordulna az Ön kárügyében, akkor javaslom, hogy kérjen az illetékes biztosító műszaki vezetőjétől felülvizsgálatot.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.