Javasolt magállítani a kavicsot felverő autót

2001.05.22. 10:38

Szembejövő jármű (tehergépkocsi?) által felvert kavics az általam vezetett személygépkocsi szélvédőjének csapódott, melyen kb. 20-30 cm-es repedést okozott.

Tisztelt Szakértő,

A következő eset történt:
Szembejövő jármű (tehergépkocsi?) által felvert kavics az általam vezetett személygépkocsi szélvédőjének csapódott, melyen kb. 20-30 cm-es repedést okozott.
Sajnos a helyzet és forgalmi viszonyok miatt esélyem sem volt időben a károkozó után fordulnom, és az is valószínűsíthető, hogy ő maga nem is vette észre az általa okozott kárt, így az is kétséges, hogy hajlandó lett-e volna bármilyen űrlapot kitölteni.
Ugyanakkor én magam teljesen vétlennek érzem magamat.

Kérdésem:
A szélvédő javítása ill. cseréje kifizettethető-e a Kötelező Biztosító-val vagy a Casco-val úgy, hogy abból anyagi veszteségem ne származzon? (Ne kelljen önrészt fizetni, és a bonus besorolás se legyen kedvezőtlenebb.)

Előre is köszönöm válaszát, üdvözlettel:
Bóta Endre

Tisztelt Bóta Endre Úr!

A gépjárművek kötelező felelősségbiztosítása terhére az Ön által leírt káresemény nem rendezhető, mert nincs meg az okozó gépjármű. Természetesen casco biztosítás alapján fizethető kártérítés, de ebben az esetben, módozattól függően, önrészt vonnak a kifizetendő összegből, illetve a bonus besorolást is érinti a káresemény.
Sajnos több olyan kárügy is van, ahol a vétlen felet anyagi veszteség éri, pl. a károkozó nem hagyja hátra az adatait (parkoló autóknál fordul elő), vagy a lopáskárok esetében. Ilyenkor jelenthet segítséget a casco biztosítás.

Tisztelettel, Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.