Segédmotorra kötelező biztosítás

2001.05.31. 11:38

Minden magyarországi telephelyű gépjármű üzembentartója köteles a gépjármű üzemeltetése során okozott károk fedezetére biztosítást kötni. A segédmotoros kerékpár pedig a KRESZ alapján gépjárműnek minősül.

Tisztelt Asszonyom!

Azt szeretném kérdezni, hogy kötelező-e a segédmotorkerékpárra biztosítást kötni?

Köszönettel, Ákos

Tisztelt Uram!

A gépjárművek felelősségbiztosításáról szóló kormányrendelet értelmében meg kell kötnie a biztosítást.
Minden magyarországi telephelyű gépjármű üzembentartója köteles a gépjármű üzemeltetése során okozott károk fedezetére biztosítást kötni.
A segédmotoros kerékpár pedig a KPM-BM együttes rendelet (KRESZ) alapján gépjárműnek minősül.
A segédmotoros kerékpárokra évente egyösszegben kell megfizetni a díjat, s erről a biztosító a díjfizetést követően un. matricát bocsájt ki, s ezzel, valamint a kiküldött biztosítási kötvénnyel igazolható a biztosítás megléte.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.