Gyári hibás Suzuki

2001.08.13. 10:11

Minden össze-vissza áll rajta annyira, hogy az egyik szervízben hidraulikus padon húzták-nyomták, de az eredmény így sem kielégítő. A javítások nyomán - mert több is volt - a szakemberek számára látható, hogy az ajtók le voltak szerelve, a festés szakszerűtlenül lett javítva.

Kedves Kárszakértő!

Lehet, hogy nem jó helyen kopogtatok a problémámmal, de egy eligazítás is sokat ér.
Tavaly szeptemberben vettem egy új Suzukit, amiről kiderült, hogy egyetlen ajtaja sincs a helyén. Minden annyira össze-vissza áll rajta, hogy az egyik szervízben hidraulikus padon húzták-nyomták, de az eredmény így sem kielégítő. A javítások nyomán - mert több is volt - a szakemberek számára látható, hogy az ajtók le voltak szerelve, a festés szakszerűtlenül lett javítva (az ajók összeértek és és ezért lejött a festék).
Szóval az autó túl van a harmadik karosszériajavításon és még mindig nem jó, viszont már karambolos autó benyomását kelti.
A kérdésem az, hogy mi a módja annak, hogy az autót kicseréljék, vagy értékcsökkenés címén visszakapjam a vételár egyrészét, illetve hol lehet kérni az ehhez szükséges vizsgálatok elvégzését?

Köszönettel:
Bicskei Miklós
(2001. 07. 01.)

Kedves Uram !

Én azt tudom tanácsolni Önnek, hogy kérjen fel egy igazságügyi gépjármű szakértőt a műszaki állapot felmérésére és az értékcsökkenés megállapítására.
Ezután ügyvéd közreműködésével nyújtsa be keresetét az autó gyártójához és a kereskedőhöz egyidejűleg. Szerintem ez lehetne a megoldás.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.