Ismét casco önrész

2001.08.15. 09:53

Tudomásom szerint a biztosítók között van eltérés az önrészek alkalmazásában. A biztosítási feltételek pontosan tartalmazzák, hogy egyes szolgáltatásoknál milyen önrész terheli a biztosítottat.

Tiszteletem!

A TotalCar oldalait olvasgatva jutottam el azon sorokig, amik a fix/százalékos önrész témáját érintik a Casco kapcsán.

Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim:

- Eltérnek-e, illetve nagyban térnek-e el egymástól ezen a téren a különböző biztosítók szerződései Magyarországon? (Azaz mennyire mérvadó az egyiknél szerzett tapasztalat a másik társaságnál?)
- Milyen típusú sérülések azok, melyek kapcsán van fix önrész is, és melyeknél csak százalékos?

Köszönettel:
Varsányi Zoltán
(2001. 07. 25.)

Tisztelt Uram!

Tudomásom szerint a biztosítók között van eltérés az önrészek alkalmazásában. A biztosítási feltételek pontosan tartalmazzák, hogy egyes szolgáltatásoknál milyen önrész terheli a biztosítottat. Vannak olyan káresemények, melyeknél nincs önrészesedés, vannak olyan esetek, amikor csak a százalékos önrész kerül levonásra, de van olyan is, amikor vagy a fix összeg, vagy a százalékos önrész, de mindig a magasabb összeg.
Én csak az Allianz Hungária Biztosító cascojából tudok példákat mondani, de ez is módozattól függ. A 252-es módozati jelzőszámú biztosításnál az alábbiak szerint alakul az önrészesedés mértéke (ez a módozat most is köthető):
- százalékos önrész van az elemi kárnál, tűzkárnál, lopáskárnál, extratartozék biztosításnál és az ablaküveg biztosításnál,
- fix összeg vagy a választott százalékos önrész van a töréskárnál,
- nincs önrészesedés a balesetbiztosításnál.
A casco biztosítás megkötésénél érdemes odafigyelni az önrészesedés mértékére is. Az igaz, hogy magasabb önrész mellett kevesebb biztosítási díjat kell fizetni, de egy esetleges kárnál a levonás magasabb lesz.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.