Gumi sérülés

2001.10.07. 15:26

A Bartók Béla úton belementem egy gödörbe, minek következtében defektet kaptam. A gumis nem javasolja a gumi javítását, mert nem lenne biztonságos, vagy nem is biztos, hogy javítható.

Tisztelt kárszakértő!

A napokban történt velem, hogy a XI.ker Bartók Béla úton haladtam. Belementem egy gödörbe, minek következtében defektet kaptam. A gumis nem javasolja a gumi javítását, mert nem lenne biztonságos vagy nem is biztos, hogy javítható. A gumit tavasszal vásároltam, 185/55 R14-es méretű, tehát elég alacsony oldalfalú.
Kérdésem: tudok-e valamit tenni a károm enyhítésére?
Krizsán Péter
(2001. 09. 15.)

Tisztelt Uram!

Az ilyen jellegű sérüléseknél először a kárfelvételt kell elkészíttetni, majd az önkormányzatnál meg kell érdeklődni, hogy kinek a kezelésében van az adott útszakasz. Az utat kezelő szervezettől szükség van a károkozást elismerő nyilatkozatra, majd ezzel keresheti meg a fenti szervezet felelősségbiztosítóját.

Tisztelettel:
Szekeres Mária

(Hasonló a témában már beszámolt sikerről a Totalcar: Intézkedett a Főkefe. A szerk.)


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.