Biztosítás két biztosítónál

2011.10.18. 14:29

Tisztelt Biztosításdoktor.

A kocsim kötelezője idén szeptember 10.én járt le az Union Biztosítónál. Ezt megelőzően - még szeptemberben - megkötöttem a következő évre a biztosításom az Alianz biztosítónál, a kedvezőbb díjfeltételek miatt. Az Alianz bekérte az előző biztosításom kötvényszámát és biztosítóm nevét gondolom, hogy a bonus - malus fokozatomat tudják tisztázni, majd jött egy levél az Alianztól, hogy él biztosításom. 2011.09.11 -től 2012.09.11-ig be is fizettem az éves díjat egy összegben. Azonban nem rég kaptam egy levelet az Union biztosítótól, hogy mivel nem nyilatkoztam arról, hogy nem akarom meghosszabbítani a biztosításom náluk ezért ők meghosszabbították a szerződésem és kiküldték a csekket a következő évre. Sajnos költözés miatt, a régi címemre küldték a levelet ezért kicsúszva a határidőből, késve kaptam kézhez. Utána olvastam, hogy ez jogos e, és igen mulasztottam, mert 30 napon belül nyilatkoznom kellett volna, de én azt gondoltam, hogy ezt a Alianz és az Union lebeszéli egymással. Mit lehet ilyen esetben tenni? Lényegében van egy kifizetett élő biztosításom az Alianznál, meg egy kifizetendő csekkem az Unionnál. Ha az Unionnak nem fizetem be a díjat akkor ugrik a bónuszom, viszont az Alianznál, már egyel nagyobb bónusz fokozat után fizetek. Várom a válaszát !

Tisztelt Érdeklődő!

Levelében leírtakból úgy gondolom, hogy Ön elfelejtette az Union Biztosító Zrt.-nél az érvényes gfb. szerződését 30 nappal a biztosítási évforduló előtt írásban felmondani. Amennyiben ez így történt természetesen az Union Biztosító Zrt. szerződése számít élő biztosításnak az Allianz Hungáriánál kötött szerződés a fent említettek miatt érvénytelen,ezért kérje a befizetett díj visszautalását.

Üdvözlettel:
Horváth László

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.