2012.05.22. 13:51

Tisztelt Biztosításdoktor!

Tanácsot szeretnék kérni Ön(ök)től: egymásnak háttal parkolva álltunk az út két oldalán, és mindketten balra nagyívben tolattunk ki. Kb az út felezőjénél csattantunk össze. A betétlapon a "Felelősségemet részben elismerem"-et tüntettük fel megjegyzésként. Kaptam olyan tanácsot, hogy mindkét biztosító fizeti a másik autós teljes kárát, olyat is, hogy fizet mindkettő de csak 50-50%-ot, illetve azt is mondták ma, hogy mivel mindketten hibásak vagyunk, 50-50%ra kihozzák a biztosítók, így egyikünk sem kap semmit! Ilyen létezhet?? Amennyiben igen, mi olyan lehetőség van, amikor legalább az egyikünk jól jár és kap pénzt, mert akkor elfeleznénk, hisz korrektül áll a másik fél is az esethez...

Köszi a segítséget!

Tisztelt Érdeklődő!

A kitöltött baleseti bejelentő alapján az illetékes biztosító társaságok kárszakértői a helyszínrajz és az esetleges tanúvallomások alapján döntenek a felelősség kérdéséről,jogalapot teremtve a kárrendezéshez. Amennyiben mindketten felelősek, figyelmetlen tolatás következtében a dokumentomok és helyszínrajz ismeretében 50-50% kármegosztást is alkalmazására is sor kerülhet. Amennyiben a keletkezett kár mértéke azonos, mindketten dönthetnek a saját kár viseléséről, ezáltal a bonus fokozatukban nem okoz változást a káresemény térítése.

Üdvözlettel:

Horváth lászló pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.