2012.05.22. 13:51

Tisztelt Biztosításdoktor!

Tanácsot szeretnék kérni Ön(ök)től: egymásnak háttal parkolva álltunk az út két oldalán, és mindketten balra nagyívben tolattunk ki. Kb az út felezőjénél csattantunk össze. A betétlapon a "Felelősségemet részben elismerem"-et tüntettük fel megjegyzésként. Kaptam olyan tanácsot, hogy mindkét biztosító fizeti a másik autós teljes kárát, olyat is, hogy fizet mindkettő de csak 50-50%-ot, illetve azt is mondták ma, hogy mivel mindketten hibásak vagyunk, 50-50%ra kihozzák a biztosítók, így egyikünk sem kap semmit! Ilyen létezhet?? Amennyiben igen, mi olyan lehetőség van, amikor legalább az egyikünk jól jár és kap pénzt, mert akkor elfeleznénk, hisz korrektül áll a másik fél is az esethez...

Köszi a segítséget!

Tisztelt Érdeklődő!

A kitöltött baleseti bejelentő alapján az illetékes biztosító társaságok kárszakértői a helyszínrajz és az esetleges tanúvallomások alapján döntenek a felelősség kérdéséről,jogalapot teremtve a kárrendezéshez. Amennyiben mindketten felelősek, figyelmetlen tolatás következtében a dokumentomok és helyszínrajz ismeretében 50-50% kármegosztást is alkalmazására is sor kerülhet. Amennyiben a keletkezett kár mértéke azonos, mindketten dönthetnek a saját kár viseléséről, ezáltal a bonus fokozatukban nem okoz változást a káresemény térítése.

Üdvözlettel:

Horváth lászló pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.