2012.07.06. 13:42

Kedves Biztosításdoktor,

aggasztó ügyben fordulok segítségéért. Vidéki házunk kéményének javítása közben a szomszéd odaállt az autójával a kémény alá (soha nem parkolt ott eddig), és egy leeső tégla kárt tett a szélvédőjében. (kb. 5 éves Opel Astra).

Nem vitatjuk, hogy a kárt nekünk kell rendezni, hiszen a mi házunkról esett le a tégladarab, igaz többször figyelmeztettük korábban, hogy melyik nap lesz a javítás.. sajnos nem írásos formában.

A gond ott van, hogy a kedves szomszéd megjelent egy kb. 400 000 Ft összegű javításról szóló számlával, természetesen fogtuk a fejünket, hiszen ez nem egy Porsche!! Kis utánajárás után kiderült, hogy a legdrágább szélvédő szereléssel együtt nem éri el a 100 000 Ft-ot ehhez az Astrához, így nyilvánvaló, hogy utálatos szomszédunk le akar húzni minket.

Kérdésem, hogy mit tehetünk a nyilvánvaló "túlszámlázás" ellen?

Már egy behajtóhoz került az ügy, igaz, semmilyen értesítést nem kaptunk arról, hogy bármi is folyamatban van, így fellebezni sem tudtunk, most már 500 000 Ft-ot kell kifizetnünk.

Kérem segítsen! Mit tegyünk ez ellen a szemét ellen?

Köszönjük!

Tisztelt Érdeklődő!

A káresemény megtérítését, Önök nem vitatják, de a bemutatott számlát nem kell teljes mértékben elfogadni.
Amennyiben rendelkeznek tanukkal akit látták a káreseményt vagy a sérült gépjárművet, szerezzenek be tőlük nyilatkozatokat, valamint kérjék az elvégzett javítás tételes dokumentációját a helyreállítást végző szervíztől.
A békés megoldás érdekében lehetőség van független igazságügyi szakértő felkérésére aki jegyzőkönyvet készít a gépjárművön elvégzett javításokról, egyúttal ellenőrizve a számlán szerepelő tételes javítások elvégzését.
Fontos, hogy Önök nem a kártérítés kifizetése alól akarnak kibújni, csak nem szakemberek ezért nem tudják az okozott kár mértékét felbecsülni, ezért kérik szakember segítségét.

Üdvözlettel:

Horváth László

pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.