Hibás vagyok-e ha már kanyarodásban voltam?

2012.09.17. 14:55

Tisztelt Biztosításdoktor!

Augusztus 4-én, miközben balra kanyarodtam -sem a velem párhuzamosan lévő villamosvágányokon, sem szemben forgalom nem volt- már kanyarodásban voltam, azt lassan be is fejeztem, amikor hátulról belém jött egy robogós. A balra lévő mellékutca előtti részen záróvonal, sőt forgalomtól elzárt terület volt, csak a balra kanyarodás miatt volt feloldva a záróvonal. A robogó az autóm bal hátsó részét törte össze. A helyszínen a robogós teljes mértékben elismerte felelősségét a balesetért. Biztosítója a kár összegét elismeri, de csak 70%-át akarja téríteni, mert véleményük szerint én 30%-ban felelős vagyok amiatt, hogy a kanyarodás előtt nem kellően néztem hátra. Tudomásom szerint mivel záróvonal volt, illetve az autó bal hátsó része sérült meg, ezért nem lehetek felelős, mivel a hátulról érkező robogót nem is láthattam, mert már bekanyarodtam. Joggal támadhatom meg a biztosító Jogalap Nyilatkozatát? Számíthatok ezekre a tényekre hivatkozva arra, hogy a biztosító 100 %-ban a robogóst hozza ki felelősnek?

Válaszát megköszönve, üdvözlettel:

Attila

Tisztelt Érdeklődő!

Az illetékes biztosítótársaság döntése ellen fellebezéssel élhet és a leírtakat levélben külddje el részükre, és kérje a jogalapi döntés felülvizsgálatát.

Amennyiben a helyszínen voltak tanúk és elérhetőségük rendekezésre áll nyilatkozat tétel lehetősége végett bocsássa a biztosító rendelkezésére. A gépjárművének nem az oldala, hanem leírása szerint a bal hátulja sérült amely befejezett kanyarodást feltételez.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.