Lopáskár térítése törzskönyv hiányában

2012.11.22. 10:21

Tisztel Bizt.doktor!

Nemrégiben ellopták az autómat. Cascom van és a két kulcs és a forgalmi is a zsembemben, a törzskönyv azonban elkallódott. Egészen biztosan nem maradt az autóban, bár nyilván ezt így bemondásra senki sem fogja elhinni. Találtam információt arról hogy a Legfelsőbb Bíróság döntése alapján a forgalmi hiánya nem mentesíti a biztosítót a kár térítése alól, de hasonló-e a helyzet a törzskönyv esetén? Azt gondolnám hogy igen, de erről semmit sem találtam.

Köszönöm segítségét

Üdv,

Dávid

Tisztelt Érdeklődő!

Leveléből nem derül ki de ha a gépjárművet hitel terheli akkor a finanszírozó hitelintézet rendelkezik a gépjármű törzskönyvével a felvett hitelösszeg kifizetéséig.

A biztosítótársaság szempontjából, a kártérítési összeg kifizetése miatt is fontos a törzskönyv, mert ezzel tudja igazolni, hogy az Ön tulajdonában lévő gépjármű tehermentes.

A biztosítási szerződés kötésekor kapott ügyféltájékozatóban, biztosítási szabályzatban talál utalást a teljes lopáskár esetében kötelezően leadandó dokumentumok köréről.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.