Megtörtük és mégse kell fizetni?

2012.12.12. 10:21

Kedves Doktor!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a párom megtörte az autómat és cascóra szeretnénk megcsináltatni. A szerelő azt mondta, hogy megcsinálja és nekünk 0 forintot kell fizetnünk mert ők lerendezik a cascóval. Kicsit felek hogy ez nem igazan helyes, illetve ha cascóra csináltatom meg az autómat, változik-e a díjfizetésem és a kötelezőbiztosításom összege?

Segítségét előre is köszönöm!

Timi

Tisztelt Érdeklődő!

A casco biztosítás alapján igénybe vett kártérítés esetén az Ön által szerződésben vállalt önrészesedés mértékét kell Önnek kifizetnie a helyreállítási számlából./ pl:10% de.min 50.000.-Ft/ Amennyiben nem másik gépjárművel történt ütközés következtében sérült meg az Ön járműve, akkor a gépjármű kötelező felelősség biztosítási szerződésének díja nem változik, ütközés esetén viszont ha Ön a károkozó a megszerzett bonusz fokozatból kettőt lép vissza és ennek függvényében a biztosítási évfordulótól emelkedik a szerződés díja.

Casco biztosítás esetében is van bonusz rendszer- biztosítónként eltérő szabályozású - amelynek változásáról káresemény esetén a szerződéskötéskor kapott biztosítási feltételekből tájékozódhat.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.