2013.02.15. 10:19

Tisztelt Biztosításdoktor!

Két parkoló autó között történt az esemény. Az okozó én voltam, mivel a kézifék nem volt kellően behúzva. Ennek következtében a dombon elindult és a 1,5m-re parkoló szgk-ba hátuljába koccant. A helyszínen kitöltöttük a kárbejelentő lapot melyben elismertem a sárvédő, hátsó lámpa sérülését és a károsult is! A lapot mindketten aláírtuk. A kárfelvételel alatt felfedeztek még két db sérülést, amit már a biztosítótól tudtam meg. A biztosító nem hajlandó fizetni, mivel üzemen kívül történt. A biztosító polgári peres rendezést ajánlott, amennyiben nem tudunk megegyezni.A kérdésem az volna, hogy ha közösen elismertük a helyszínen a keletkezett károkat (2db), akkor lehetséges az , hogy kárszakértői felmérésen még plusz 2 db hibát jegyzőkönyvbe vesznek? Tarthatok-e attól ezek ismeretében , hogy peres úton behajthatják rajtam egész összeget, ami a 4db sérülésre vonatkozik?

Tisztelettel: J. Péter

Tisztelt Érdelkődő!

A balesetben sérült gépjármű kárfelvételekor valószínűleg a külső sérülések mellett egyéb sérülések is keletkeztek a gépjárművön. A biztosító kárszakértője megbontás utáni pótszemle alkalmával is rögzíthet sérüléseket amelyek a gépjármű helyreállításának megkezdésekor derülnek.ki.Természetesen erről jegyzőkönyv készül, amelyről másolatot kérhet a biztosítójától. Amennyiben ezen sérülések más káreseményből / korábbi sérülések/ származnak azokat a biztosító kárfelvétel alkalmával a jegyzőkönyvön rögzíti és ezeket nem veszi figyelembe a kárrendezési eljárásnál.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.