2013.03.22. 15:02

Jó napot tisztelt Biztosítás doktor!

2013 márc.15 én reggel észrevettem hogy megtörték a kocsimat és otthagyták, a kár kb 50 000ft! Cetlit, telefonszámot nem hagyott. Casco biztositásom nincs. Rendőrséget kihívtam ismeretlen tettes ellen eljárás indult. Az lenne a kérdésem ilyenkor mi a teendő? Ki tériti meg ilyenkor ezt a kárt? Kihez kell fordulnom ez esetben?

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján, helyesen járt el amikor a rendőrség segítségét kérte az ismeretlen tettes felkutatásához.A gépjármű sérülése, festékfelkenődés, esetleg a helyszínen maradt az idegen gépjárműről levált összetört alkatrészdarab segítheti a cserbenhagyó felkutatását.A gépjármű sérüléseinek rögzítése céljából forduljon a saját biztosítójához és bocsássa rendelkezésükre a rendőrségi feljelentés másolatát, valamint kérje közreműködésüket a gépjármű sérüléseinek rögzítése céljából.Fontos lehet a környéken lakók megkérdezése esetleges tanúvallomás megtétele céljából, mert minden apró részlet közelebb vezethet a tettes felderítéséhez. Kérdésére válaszolva ismeretlen tettes által okozott kár csak casco biztosítás alapján teríthető, a MABISZ hatásköre ezen esetekre sajnos nem terjed ki, a hatályos törvényi szabályozás értelmében.

Tisztelettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.