Meghúzták az autót, ki fizeti?

2013.05.27. 10:46

Tisztelt Biztosításdoktor!

Hazaérésemet követően tapasztaltam, hogy a jobb hátsó ajtót vélhetően a mellettem parkoló autó úgy meghúzta, hogy az behorpadt és a festéket is lehúzta. Másnap próbáltam megkeresni "festéknyom" alapján, de nem találtam. Ismeretlen tettes esetén a kötlező terhére megoldható-e kár megtérítése?

Üdvözlettel: B-né Monika

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés alapján történő kárrendezésre / törvényi szabályozás/ csak az okozó gépjármű adatainak / rendszám/ ismeretében van lehetőség. Amennyiben a baleset helyszínén lehettek tanúk / parkoló meletti üzletek, lakóházak lakói stb/ akik látták az esetet és az okozó gépjármű rendszámát, és feljegyezték ezen esetben van lehetősége a saját biztosítójától megkérdezni az okozó gépjármű biztosítójának nevét, ahol a kárigényét bejelentheti. Ellenkező esetben ha van casco biztosítási szeződése akkor ezen biztosítási módozat terhére lehet a gépjármű séüléseit rendezni.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.