Perelhet-e a biztosító?

2013.08.02. 10:57

A bátyám belerohant egy Suzukival egy Nissan Pathfinder-be.A Szuzuki totálkáros lett, a Nissan-nak jelentősen sérűlt az alváza és csúnyan összetört a hátulja. A bátyámnak volt kötelező biztosítasa. Mivel a Nissan nagyon megsérült és gondolom hogy milliókba kerül majd a javítása - ha egyáltalán meg lehet javitani - a biztosito indíthat pert a bátyám ellen?

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján az Ön bátyjának gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződése a törvényi szabályozás értelmében szolgáltatást nyújt a károsult gépjármű tulajdonosának. Amennyiben az okozó gépjármű vezetője nem állt alkohol, vagy kábítószer hatása alatt, és érvényes vezetői engedéllyel rendelkezett valamint érvényes műszaki vizsga is volt a gépjárművön abban az esetben a sérült gépjármű helyreállítási költségét megtéríti az Ön bátyjának biztosítója, visszakövetelési jog nélkül.

Üdözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.