2013.08.13. 11:51

Kedves Biztosításdoktor!

Jelenleg családi autónk van.  Legyen ez az 1. autó B10 besorolással. Munkám miatt szükségessé válik beszerezni egy "munkás" autót, ami legyen a 2. autó. Azt több helyen is megtaláltam, hogy párhuzamos üzemeltetés esetén a második jármű A0 kategóriából indul. De mi a helyzet, ha ezzel kárt okozok? Úgy tudom, hogy a bonus-malus rendszernek megfelelően 2 kategóriát "ugrik" a besorolás. Amennyiben eladom a 2. autót, akkor azt nem "terhelik" rá az 1. autóra? Utána 2 éven belül ismét veszek egy autót, akkor arra vezetik át a besorolásomat?

Köszönettel: R. Balázs

Kedves Balázs!


Hivatkozással a levelében leírtakra, mivel ön a két gépjárművet eltérő időpontban vásárolta, mint írta az egyik B10-es bonus fokozattal rendelkezik, míg az újonnan vásárolt gépjárműre A0-s besorolással jött létre a szerződés. Mivel már a kötéskor sem veheti igénybe a törvényi szabályozás értelmében a B10-es fokozatot, ezért amennyiben a másik gépjárművel okoz kárt annak bonusvesztése sem vezethető át a régi gépkocsira.

Üdv:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.