Biztosítás kérdése családon belüli ütközésnél

2013.08.16. 10:53

Tisztelt Biztosításdoktor!

A kérdésem arra irányulna, hogy mi történik olyankor ha az én nevemen szereplő gépjármű közúton szenved kárt egy olyan gépjárműtől, melyet a fiam vezetett és e jármű a saját nevén szerepelt? (egy háztartásban élünk) A biztosító nem akar fizetni, lát reális esélyt a kárigényünk megtérítésére?

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön által említett baleset,melyben mindkét fél egy családon belüli hozzátartozó / egyazon háztartásban élnek/ szerződésen belüli - tehát nem harmadik félnek okozott - károkozásnak minősül és mint ilyen a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás keretein belül nem téríthető kategóriába tartozik. Ezen törvényi eljárás azonos - bár az Ön szempontjából gondolom mellékes információ - ha két ugyanazon cég által üzemben tartott gépjármű ütközéséről van szó. Ezen károk rendezésére amennyiben rendelkeznek casco biztosítással az említett módozat keretein belül van lehetőség.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.